Hafif Yükler İçin Raf Sistemleri Seçimi
Depolama ve raf ihtiyacının duyulduğu her alanda kullanılan raf sistemleri; orta, ağır, hafif yükler için raf sistemleri seçimi ile oluşur. Kullanım alanına, ürün ağırlığına ve taşıma kapasitesine göre bazı yerlerde hafif yüklere özel olarak üretilen raf sistemleri kullanılır. Çok fazla ağır özelliğe sahip olmayan ürünler için depo, imalat ya da perakende satış noktalarında tercih edilir. Paletli ya da paletsiz olarak kullanılan hafif raf sistemleri ile yükleme, boşaltma işlemleri kısa sürede yapılır. Öncelikle raf sistemi talep etmeden, alanında uzman firmalar tarafından yapılan keşfi beklemelisiniz. Alanında profesyonel raf sistemleri üreticisi tarafından ihtiyacınıza en uygun çözümler sunuluyor.
Hafif Yük Raf Sistemleri Özellikleri
Ağırlığa sahip olmayan ürünleri üreten ya da satışını yapan firmalar tarafından tercih edilir. Alandan, zamandan ve bütçeden tasarruf adına en iyi çözümler arasındadır. Sistemlerin hafif yüklere özel olması, daha az dayanıklı olduğu anlamına gelmiyor. Çelik malzeme ile üretildiğinden eğilme yapmıyor. Orta yükler için de kullanabileceğiniz çok amaçlı bir raf sistemidir.
Hafif Yük Raf Sistemleri Kullanım Alanları
Depolama alanına uygun; irtifa, alçaklık, platform ya da bölmeli olarak tercih edilen hafif yük raf sistemleri bulunuyor.
Kullanım alanları;
- Otomotiv
- Yedek parça
- Elektrik malzemeleri
- İnşaat malzemeleri
- Elektronik
- Market ürünleri
- Toptancı
- Kırtasiye
- Oyuncak
Daha birçok alanda hafif ürünler için kullanışlı raf sistemlerinden yararlanabilirsiniz. İmalathanelerin kullandığı birçok malzemenin yerleştirilmesi adına ihtiyaç duyulan raf sistemleri vardır. Hem malzemelerin zarar görmemesi hem de üretimin malzeme arayışı nedeniyle aksamaması adına önemlidir.
Hafif Yük Raf Sistemleri Ölçüsü Nedir?
Standart bir ölçüde olmayan ve istediğiniz ölçüye uygun olarak tasarlanan raf sistemleri arasındadır. Kısa sürede ürüne ulaşımı kolaylaştırır ve zamandan tasarruf sağlar. Stok ürünlerinizi kısa sürede taşıyabilir ya da ürünleri deponuza özenle yerleştirebilirsiniz. Modüler yapıya sahip olup, kanca ya da travers üzerindeki tablalarla birleştirilir. Geçmeli bir niteliğe sahiptir ve portatiftir. Ek bir ekipman olmadan kısa sürede kurulum tamamlanır.
Hafif Yük Raf Sisteminin Kullanım Amacı Nedir?
Depo alanları; saklama ve stok yapma adına kullanılan geniş alanlardır. Farklı tasarımlar üretilirken kullanıcı ihtiyaçları ve ürünlere uyumu test edilir. Küçük, orta ve büyük işletme ihtiyaçlarına yönelik çözümler farklıdır. Montajı kısa sürede tamamlanan bu raf sistemleri, işlerinize hız kesmeden devam etmenizi kolaylaştıracak.
Depo alanı değişikliğinde tereddüt etmeyeceğiniz kolay bir montaj deneyimi yaşarsınız. Ayarlanabilir yapısıyla dilediğinizde yüksekliği değiştirebilirsiniz. Hafif yük raf sistemleri ofis gibi çalışma alanlarında da kullanılan özelliğe sahiptir. Açık raf sistemlerinin evlerde, garaj ve atölyelerde kullanılıyor olması tamamen alandan tasarruf sağlamak istemesiyle ilişkilidir.
Kimler Hafif Yük Raf Sistemlerini Tercih Etmelidir?
Hafif ya da orta yükte ürünlere sahip olan firmaların bu raf sistemini tercih etmesi uygun olacaktır. Aynı depolama alanında hem hafif hem de ağır yük raf sistemi tercih edilebilir. Bunun için ihtiyaçların tespit edilmesi, keşif yapılması ve depolanması gereken ürünlerin niteliği bilinmesi gerekir. Depolarda geleneksel karışıklığın önüne geçerek, stok kontrolünü kolaylaştırır.
Hafif Yük Raf Sistemlerinin Fiyatları
Hafif yük raf sistemleri için fiyat belirlenirken kullanılacak malzeme hesaplanır. Alanın büyük olması daha fazla malzeme kullanılması anlamına geldiği için daha küçük alanlara göre biraz daha maliyeti yukarı çıkacaktır. Kullanılan malzemeler, ürünün zarar görmemesi ve dayanıklılık adına daha kalın malzemelerden oluşabiliyor. Aynı zamanda ürün ölçüleri artabilir ve yüksekliği fazla olan alanlarda ek malzemeler kullanılması zorunlu olabilir.
Hafif Yük Raf Sisteminin Avantajları
Dekorasyonunuza uyumlu, hem göze hem de bütçenize hitap eden raf sistemleri, alanınıza düzen getirecek. Ürünlerin kontrolünü kolaylıkla yapacak, stok kontrolü için uzun zamanlar harcamayacaksınız. Maksimum yerleştirme sağlayarak boş alanların kullanımını kolaylaştırır. Sipariş hazırlığı için zaman kaybetmez, müşterinize zamanında teslimat yapmanın gururunu yaşarsınız. Stok için yanlış bilgi vermeden, işinizi kontrollü devam ettirirsiniz.
Hafif Yük Raf Sistemlerinin Ölçüleri
Hafif yük raf sisteminde kullanılan ölçüler serbest belirlenen ölçülerdir. Tabla ya da taşıyıcı malzemeler farklı özelliklere sahip olabilir. Profillerde kullanılan ölçü genellikle 30×30 kutu şeklinde profildir. Taşıyıcı kolların yerleştirileceği yüklerde uygun olarak 30×50 ölçülerinde de üretilebiliyor. Kütüphane, kırtasiye ya da tekstil yerleri için uygun ölçülere sahiptir.
Evinizde Hafif Yük Raf Sistemi Kullanımı
Evlerde kullanacağınız hafif yük raf sistemi; kitap, dijital ürün, elektronik ya da önemli eşyalarınızın depolanmasında önemli bir yer kaplar. Müstakil ev garajında birçok araç malzemenizi hafif yük raf sistemleri ile kullanabilirsiniz. Her evde yer alan hırdavat malzemeleri çoğu zaman karışık olarak çekmecelere yerleştirilir. Uygun muhafaza edilmemesi birçok ürünün paslanmasına ya da kırılmasına neden olur. Kiler bölümünüzün dar olması nedeniyle kuru gıdalarınızı koyacağınız dolaplar kullanamazsınız. Hafif yük raf sistemlerini ise kilerinizde kullanarak hem alandan tasarruf edeceksiniz hem de tüm malzemelerinizi açık sistemde bulabileceksiniz.
Özel ve Kamu Kurumlarında Hafif Yük Raf Sistemi Kullanımı
Ofislerde en fazla bulunan malzemeler şüphesiz klasör ve dosyalardır. Çoğu ofisin depo yerlerinde kıymetli evraklar ya da önemli dosyalar muhafaza edilir. Adliye, kütüphane ve hastane gibi kamu kurumlarının arşiv alanlarında da kullanılması tavsiye edilir. Açık olan raflardan dilediğiniz kategoride yerleştirdiğiniz dosyalara ulaşacaksınız.
Yerden yüksek olarak dizayn edilen raf sisteminde kullanılan ayaklar sayesinde, depolarda meydana gelen su baskını riskleri ortadan kaldırılmış olur. Dosya ve kâğıt malzemelerin korunması adına sağlam ve dayanıklı malzemeden üretilen bu sistemler yük nedeniyle devrilmez. Özel ya da kamu kurum ve kuruluşlarında, ilaç depolarında, ambalajlı hafif ürünlerin depolanmasında tercih edebileceğiniz en ideal raf sistemidir.